Frans Theunisz neemt carnavalsnummer op met Huub Stapel

Gepubliceerd: 12-12-2019 08:52
Laatste update: 12-12-2019 08:36

Voor de opnames van zijn nieuwste carnavalslied moest Frans Theunisz gisteren naar theater De Oranjerie in Roermond. Acteur Huub Stapel was namelijk gevraagd om een vocale bijdrage te leveren aan het nummer 'Vastelaovend'. De in 1954 in Tegelen geboren Stapel was in het Roermondse theater voor zijn solovoorstelling Het Huwelijk.

Het nieuwe nummer van Theunisz, naar eigen zeggen 'heel anders dan men van mij gewend is', is gecomponeerd door Michiel Schraven. Die schreef eerder ook liedjes voor onder andere Thomas Berge, Dario en Tony Neef.
Het wordt volgens Theunisz een 'bombastisch geheel met veel blazers, strijkers en drums'. Diverse bekende studiomuzikanten, waaronder ook een uit het orkest van André Rieu, zijn bij de opnames betrokken en naast Huub Stapel zingen ook onder andere Gerald van Gemert en Angelina mee.
Geheel onbekend met het Limburgse carnavalsrepertoire is Huub Stapel overigens niet. In 1991 maakte de Tegelse acteur een Limburgse versie van het nummer 'Ach was ik maar bij moeder thuis gebleven'.
In de eerste week van januari komt een clip van het nummer Vastelaovend uit.