RTV Maastricht

Heerlen blijft betalen MAA

Heerlen blijft Maastricht Aachen Airport steunen. Dat meldt krant De Limburger. Net als Maastricht blijft de stad per jaar 100.000 euro aan het Beekse vliegveld geven.

Dit is onderdeel van een afspraak uit 2015, waarin de steden beloofden ieder één miljoen euro aan MAA te geven. Sittard-Geleen was ook onderdeel van de afspraak en zou, net als de andere steden, de luchthaven tien jaar lang jaarlijks steunen met een ton. Nu de exploitant van het vliegveld is afgehaakt stelden politieke partijen in Sittard-Geleen voor om de bijdrage te stoppen. Het Heerlense stadsbestuur boog zich ook over de zaak, maar besloot door te gaan met de uitkering, vooral omdat ten tijde van de afspraak voldaan is aan de voorwaarden. De stad wil niet achteraf haar toezegging veranderen. 

Volgens de afspraak uit 2015 moeten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Beek samen zes miljoen euro geven aan MAA. Beek droeg meteen twee miljoen bij, maar de andere steden besloten hun bijdrage te verspreiden over tien jaar. Maastricht zou daarnaast een extra miljoen geven als MAA een reguliere lijnvlucht naar een internationaal vliegveld tot stand wist te brengen.