Envida gaat samenwerken met huisartsenpost

Gepubliceerd: 5-6-2019 10:06
Laatste update: 5-6-2019 10:17

De steeds toenemende zorgvragen van ouderen en het streven om ouderen zo lang mogelijk optimale medische zorg in de thuissituatie te leveren heeft geleid tot een bijzondere samenwerking: nachtzorg medewerkers van zorgverlener Envida worden daarvoor gestationeerd op de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland.

Door het plaatsen van voor de nachtzorg verantwoordelijke Envida Wijkzorg-medewerkers op de huisartsenpost zullen ouderen die spoedeisende nachtelijke huisartsenzorg behoeven sneller geholpen kunnen worden. Op die manier kunnen er ook méér mensen hulp ontvangen.

De huisartsenpost - gevestigd in het MUMC+-  is de plek waar ' s nachts de hulpvragen van zowel Envida als de huisartsen binnenkomen. Aangezien daar vanaf nu onderling over de aanpak en afhandeling van de zorgvraag kan worden overlegd kan er efficiënter te werk worden gegaan. Omdat op dezelfde locatie ook de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis huist kan indien nodig de hulpverlening worden opgeschaald. Het is de verwachting dat de samenwerking grote winst gaat opleveren voor de zorgverlening aan ouderen in de regio.