RTV Maastricht

Ridderronde verandert in RSM Wealerronde

Een nieuwe naam voor de Ridderronde. Het jaarlijkse wielerevenement, dat ruim anderhalve week na het eindigen van de Tour de France in de Maastrichtse binnenstad plaatsvindt, gaat verder onder de naam RSM Wealerronde. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Accountantskantoor RSM en autodealer Wealer zijn al jaren trouwe sponsor van de profronde en hebben nu besloten hun naam aan het evenement te verbinden. De 35ste editie kent verder een andere ingrijpende verandering. De vaste woensdag wordt ingeruild voor een vrijdag, daarom wordt de RSM Wealerronde verreden op 9 augustus. De organisatie maakte daarbij al eerder een kleine wijziging in het parcours bekend. En er is een verandering in het middagprogramma. Bedrijfsploegen gaan proberen door profrenners neergezette tijden op een route buiten de binnenstad te verbeteren. Het parcours hiervoor is inmiddels ook helder. 

Verder bevestigt de voorzitter van de ronde, Raoul van Dort, dat er een kleine verandering plaatsvindt nabij de start- en finishplek bij Rebelle aan de Kesselskade. Bij de vorige editie was men niet zo te spreken over de afscheiding van het VIP-gedeelte in de Mariastraat.  Dit gebeurde met hekken, wat als niet gezellig werd ervaren. Vandaar dat bij de 35ste editie foodtrucks worden geplaatst in plaats van de hekken, wat voor een sfeerverhogend effect zal zorgen, volgens de voorzitter.