Dispuut over entree en inrichting Enci-groeve

Gepubliceerd: 14-5-2019 13:10
Laatste update: 14-5-2019 13:18

En zo vlak voor de zomer verschijnt ook de Enci-groeve weer op de agenda. Want moeten we komend seizoen entree betalen of juist niet?

Natuurmonumenten vindt van wel en stelt dat zes euro een schappelijke prijs is, waarmee bijvoorbeeld een waterattractie gefinancierd kan worden. Denk aan een reuze mosasaurus en een zogenaamd blotevoetenpad. Toiletten, kleedhokjes en een kaartjesloket zijn dan een must.

Maar daar denkt de stichting Ontwikkeling Enci-gebied heel anders over. Zij beroept zich op de afspraak - al lang geleden afgetikt - dat het voornemen bij het openstellen van de groeve was om het gebied terug te geven aan de lokale bevolking - geheel gratis, wel te verstaan. Ook de PvdA en andere lokale partijen lieten zich eerder in dergelijke bewoordingen uit. Ondertussen staat de kwestie nog niet op de rol van de gemeenteraad. De groeve komt overigens pas volgend jaar in handen van Natuurmonumenten, dan is wellicht ook het bestemmingsplan voor het gebied gereed. Voordat er daadwerkelijk vrolijk geplensd kan worden op de waterspeelplek is Maastricht vermoedelijk een paar zomers verder.