Gemeente Maastricht: weinig invloed op Mosae Zorggroep

Gepubliceerd: 14-5-2019 13:08
Laatste update: 14-5-2019 13:09

De gemeente heeft maar weinig invloed op de alarmerende situatie bij Mosae Zorggroep. Dat schrijft wethouder Mara de Graaf in antwoord op vragen van raadspartijen PvdA, LPM, PVM, PVV, 50Plus en de Groep Gunther.

De belangrijkste reden is dat de gemeente niks te zeggen heeft over inwoners die in een zorginstelling verblijven en die worden gefinancierd op grond van de Wet Langdurige Zorg. Wel heeft de gemeente diverse gesprekken gevoerd met betrokkenen en belooft zij de vinger aan de pols te houden.
De Mosae Zorggroep, met twee locaties in de wijken Campagne en Scharweyerveld, werd recent onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Na eerdere waarschuwingen krijgt de instelling nu een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen, waartoe onder andere een verbetering van het personeelsbeleid, een persoonsgerichte zorg, en natuurlijk gezonde financiën dienen te horen. Dat gaat een uitdaging worden - zoals dat heet. Ondanks de eerdere verkoop voor miljoenen van het tehuis Gerlachus en het centrum in Campagne - dat op dit moment wordt teruggehuurd - lijdt de organisatie maandelijks een verlies van 125.000 euro. Eind van dit jaar is dat 1,5 miljoen euro.