Impasse rond toekomst oude ROZ-gebouw

Gepubliceerd: 11-4-2019 14:50
Laatste update: 11-4-2019 14:52

Het bestuur van de stichting M-Labrozz, initiatiefnemer van een nieuw cultureel en sociaal-maatschappelijk centrum in het oude ROZ-gebouw aan de Bankastraat, is er klaar mee. Na een ambtelijk overleg gisteren, staakt de stichting voorlopig de gesprekken met de gemeente over de cofinanciering van deze Bankastudios.

Het gemeentebestuur liet na het overleg namelijk een raadsbrief uitgaan waarin wordt gesuggereerd dat M-Labrozz stopt met het initiatief omdat zij de aanvraag voor de bouwvergunning zelf moet betalen. Een overhaast getrokken conclusie, volgens de stichting. Zij trekt namelijk niet de stekker uit het proiject, maar uit de gesprekken met de gmeente. Volgens de gemeentelijke informatiebrief hebben de initiatiefnemers al tijdens het overleg laten weten dat zij er mee stoppen.
Wethouder Janssen zegt dit te betreuren. De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft inmiddels laten weten dat zij de ontstane situatie onacceptabel vindt en dat het gemeentebestuur met een oplossing voor de impasse moet komen.