RTV Maastricht

PVV wil cameratoezicht op milieuperrons

PVV-raadslid René Betsch heeft opnieuw vragen aan het gemeentebestuur gesteld over de zorgelijke toestand rondom de milieuperrons. Het gaat dan met name om het dumpen van zwerfvuil en de aanwezigheid van ratten. Als antwoord op eerdere vragen over de ratten schreef het college dat deze niet met gif maar met klemmen gevangen worden en 'dat we er maar aan moeten wennen'.

De PVV-fractie vraagt zich nu af of het aantal klemmen wel in verhouding staat tot de hoeveelheid ratten en de mate waarin deze dieren zich voortplanten. Bovendien wil raadslid Betsch weten of die klemmen wel vaak genoeg gecontroleerd en vervangen worden. Daarnaast wil de partij dat het struikgewas rondom de milieuperrons verwijderd wordt, zodat zich daar geen rattenpopulaties meer kunnen vestigen.
Om het illegaal storten van zwerfvuil op de milieuperrons tegen te gaan, stelt de PVV voor om er camera's neer te hangen. Raadslid Betsch concludeert namelijk dat er wel regelmatig op de milieuperrons gecontroleerd en gehandhaafd wordt, maar dat dit slechts tot 17.00 uur gebeurt.
En dat terwijl volgens hem het piekmoment van het illegaal dumpen rond 18.00 uur is, als het toezicht weer weg is. Betsch wil dan ook dat de gemeente afstapt van de vaste tijden van handhaven.