Ook arbeidsinspectie doet onderzoek

Gepubliceerd: 11-2-2019 13:19
Laatste update: 11-2-2019 12:21

Er wordt door de arbeidsinspectie al een half jaar onderzoek gedaan bij de gemeente naar intimidatie en zelfs bedreiging van ambtenaren.

Dit naar aanleiding van het feit dat mails van medewerkers werden bekeken door een recherchebureau, nadat er bestuursnotulen waren uitgelekt. In dit verslag werd gesproken over de mogelijkheid tot ontslag van ambtenaren die zich verzetten tegen een verhuizing van hun Maastrichtse werkplek naar een gezamenlijk dienstencentrum in Heerlen, samen met die gemeente en de gemeente Sittard-Geleen.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is, na klachten van vakbonden, gesprekken gaan voeren met ambtenaren die zich geïntimideerd voelden. Inmiddels zijn al veertig van hen aan de tand gevoeld.

Het is overigens niet de eerste keer dat de inspectie onderzoek doet naar misstanden op de werkvloer binnen de gemeente. ook in voorgaande jaren werd er melding gemaakt van intimidatie en van pesten. Het huidige onderzoek van de arbeidsinspectie is nog niet afgerond, maar de gemeente kan volgens insiders een geldboete tegemoet zien.