RTV Maastricht

Verdachte Hesjesincident vrij en beveiligd

De man uit Landgraaf die werd aangehouden omdat hij afgelopen vrijdag bij een demonstratie van de Gele Hesjes te Visé een actievoerder zou hebben doodgereden, is na verhoor door justitie in Luik weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

De man heeft verklaard dat hij in eerste instantie stopte bij de blokkade die de demonstranten hadden opgeworpen. Maar dat hij vervolgens in paniek weer doorreed, toen zijn vrachtwagen door de demonstranten werd belaagd. In de chaos die ontstond was hem kennelijk niet duidelijk dat zijn wagen een demonstrant had geraakt.

De rechter-commissaris concludeerde dat de man zijn slachtoffer niet met opzet heeft doodgereden, maar de trucker zal wel het opzettelijk veroorzaken van lichamelijk letsel met de dood tot gevolg ten laste gelegd krijgen.

Omdat de Landgraafse trucker na zijn verhoor al is bedreigd door Gele Hesjes-demonstranten wordt hij voorlopig beveiligd. Overigens melden diverse Gele Hesjes dat ook zij worden bedreigd - door boze vrachtwagenchauffeurs.