RTV Maastricht

PvdA’er Antoine van Lune stopt als burgerraadslid

Per 1 februari 2019 dient burgerraadslid van de Partij van de Arbeid Maastricht, Antoine van Lune, zijn ontslag in. Sinds 2006 was het een bekend gezicht in de PvdA fractie.

“Voor mijn gevoel is het moment gekomen om het boek te sluiten”, zo schrijft Van Lune in zijn ontslagbrief aan de burgemeester Annemarie Penn-Te strake. Tot Tot deze conclusie lijkt hij gekomen door een drietal beweegredenen, die hij in zijn ontslagbrief illustreert. Zo is hij teleurgesteld in de gemeenteraad omdat zij tekortschiet ten aanzien van de betaalbaarheid van woningen voor álle Maastrichtenaren. Het sociale aspect wordt gepasseerd en hij voorspelt een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk. Ook zou er meer ambitie van het College mogen zijn om cultuur en kunst over de stadsgrenzen heen te tillen, zowel op Euregionaal als internationaal  niveau. En als laatste mist hij ook het inhoudelijke debat in de gemeenteraad, tenminste als er überhaupt al debat werd gevoerd. Meestal was het een vasthouden aan ‘punten van de orde’.

Toch hoeven we niet bang te zijn dat we niks meer van hem horen. Hij kondigt aan zich nog veelvuldig op cultureel en maatschappelijk vlak te laten zien en horen. Van Lune is naast zijn fulltime baan bestuurslid van het PvdA roze Netwerk en vertegenwoordiger van Rainbow Rose en verricht daarmee veel werkzaamheden voor de LHBT gemeenschap.

 

Bron foto: Gemeente Maastricht