RTV Maastricht

MKB Limburg: gebrek aan geschikt personeel

De groei in het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Limburg wordt geremd door gebrek aan geschikt personeel. Sommige ondernemers kunnen niet verder groeien of hun bedrijf niet voortzetten omdat er te weinig gekwalificeerd personeel is. Dat zei voorzitter Monique Princen maandagavond tijdens het jaarcongres van MKB Limburg in het MECC Maastricht.

Princen vroeg de Provincie Limburg om aandacht voor deze kwestie. Eerder dit jaar lieten werkgevers in een brandbrief al aan Limburgse gemeenten weten dat het personeelstekort dreigend is. De redding lijkt uit het buitenland te moeten komen. Samen met de provincie en gemeenten, waaronder de gemeente Maastricht, probeert MKB Limburg de werkomstandigheden voor arbeidsmigranten te verbeteren en Limburg zo aantrekkelijker te maken voor buitenlandse werknemers.

MKB Limburg behartigt de belangen van kleine en middelgrote ondernemingen, en functioneert als een verbindende en stimulerende schakel tussen ondernemers onderling, ondernemers en onderwijs, en ondernemers en overheid.