Sjeng Kraft Kompenei steunt carnaval in tehuizen

Gepubliceerd: 8-11-2018 16:11
Laatste update: 8-11-2018 15:14

De Sjeng Kraft Kompenei, organisator van onder meer 'De 11e vaan de 11e' op het Vrijthof, doneert komend carnavalsseizoen een bedrag van 33.333 euro aan carnavalsactiviteiten in verpleeg- en verzorgingstehuizen in heel Limburg.

Rekening houdend met spreiding in de provincie en verdeeld over de diverse zorginstellingen krijgen 44 tehuizen elk 750 euro. Hiermee mogen zij een carnavalsmiddag organiseren en bijvoorbeeld een artiest boeken of een vat bier en nonnevotten bestellen. Er wordt geen contant geld uitgedeeld, de tehuizen kunnen de kosten declareren bij de Sjeng Kraft Kompenei. Het bedrag van 33.333 euro wordt tussen 11 november 2018 en carnaval 2019 uitgekeerd.
De Sjeng Kraft Kompenei is een stichting zonder winstoogmerk. Wel hanteert zij een garantievermogen, dus een vast bedrag wat minimaal op de rekening moet staan voor het geval zich rondom de11devande11de onvoorziene omstandigheden voordoen en het evenement geen doorgang kan vinden. Het bedrag dat over blijft, komt ten goede van goede doelen die verband houden met de doelen van de stichting, namelijk het behoud van het authentieke en kwalitatieve Limburgse carnavalslied en Limburgs grootste cultuurgoed, de vastelaovend.
Dit is de eerste keer dat de Sjeng Kraft Kompenei een dergelijke donatie doet.