Duurzaam wonen zorgt voor veranderende woningmarkt

Gepubliceerd: 14-8-2018 16:09
Laatste update: 14-8-2018 16:33

Het klimaatakkoord, het gaat ons allemaal aan. Nederland ondertekende de overeenkomst in 2015 te Parijs en beloofde daarmee dat het de nodige maatregelen gaat nemen om de opwarming van de aarde te beperken. Eén van de dingen dat je als huishouden tracht te doen is stoppen met het gebruiken van gas oftewel: 'gasloos' worden. Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Het verduurzamen van ons huis is namelijk prijzig en dat brengt in de toekomst weer problemen met zich mee, ook voor de woningmarkt, zo voorspelt Michel Dohmen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars Limburg.
In Limburg en ook in Maastricht is nu al merkbaar dat de woningmarkt verandert. Mensen die een huis kopen zijn geneigd jongere of bijgehouen huizen te kopen omdat ze de overweging maken geld te investeren in zonnepanelen, in plaats van een nieuwe keuken. Men zal in de toekomst geneigd zijn te investeren in verduurzaming. Ook bij verkopers van een ouder woning die altijd goed is onderhouden, maar wel niet 'gasloos' is, zal dit op termijn in de vraag- en koopprijs terug te zien zijn.