Beppie schrijft niet in voor LVK

Gepubliceerd: 10-8-2018 13:41
Laatste update: 10-8-2018 13:49

In tegenstelling tot diverse andere Maastrichtse artiesten, gaat Beppie Kraft geen nummer insturen voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Dat maakte ze vandaag bekend bij het RTV Maastricht-radioprogramma Het Beleg. De animo in Maastricht om aan dit liedjesfestival mee te doen, is gestegen nu de finale op 15 februari 2019 in het Mecc wordt gehouden.

Beppie won in 1986 het LVK met het liedje 'Jao, hei in Limburg', geschreven door Sjef Duchateau. Daarna werd ze directeur van opnamestudio Marlstone en sprak ze met zichzelf af om nooit meer in te schrijven. Dit om geen concurrentie te vormen met de andere artiesten die bij haar studio kwamen opnemen. En ook nu ze al jaren geen directie-functie meer bij Marlstone heeft, houdt ze zich aan die belofte.
Ondanks haar jarenlange ervaring in het carnavals-circuit, ziet de Maastrichtse rasartiest overigens voor zichzelf geen taak weggelegd om het Limburgs Vastelaovesleedsjes Konkoer in eigen stad meer te laten leven.
Uiteraard hoopt Beppie wel dat een Maastrichts liedje het LVK gaat winnen. Dat zou dan voor de 5e keer zijn sinds de start van het LVK in 1977. 
“Maar dan moet je wel het beste liedjes hebben, op een goeie plek in de finale staan en een beetje geluk hebben” zo liet ze vandaag weten.