RTV Maastricht

Gedoe bij Kinderboerderij Limmel

Laaiend is ze, Anita Kraft, coördinator van Stichting Kinderboerderij Limmel. Akkoord gaan met de plannen of sleutel inleveren, dat waren de twee opties die de gemeente gister op tafel legde, zo stelde Kraft.

Daags voor de verkiezingen in maart van dit jaar, kwam het nieuws naar buiten dat de gemeente 1,7 miljoen euro beschikbaar ging stellen voor nieuwe investeringen in de kinderboerderijen Daalhoeve, De Heeg en Limmel. De nadruk moest gaan liggen op meer algemene voorzieningen, in plaats van veel duurdere en minder efficiënte individuele zorg. Want, zo was het idee, zorgen kinderboerderijen voor verbinding in de wijk en geven mensen met een beperking vaak een zinvolle dagbesteding.

De afgelopen maanden is er gesproken met de drie kinderboerderijen, er zou meer samenwerking moeten komen. Volgens Anita Kraft is er echter nog steeds niks op papier gezet, maar worden er wel al veranderingen doorgevoerd. Ze is laaiend, want de laagdrempeligheid van de kinderboerderij komt in het geding. Waar gasten nu nog een ijsje voor een dubbeltje en koffie voor twee kwartjes kunnen krijgen, wordt dit straks allemaal stukken duurder.

Vanmorgen is de kinderboerderij een actie op facebook gestart, Red Kinderboerderij Limmel. PvdA-raadslid Maren Slangen pikte dit bericht op en diende, na gesproken te hebben met onder andere Kraft, een motie in bij de gemeente. Zij betwijfelt of de partijen (Daalhoeve, De Heeg en Limmel) wel genoeg betrokken zijn bij het opstellen van de nieuwe plannen omtrent de kinderboerderijen. 

Anita Kraft zou vrijdagmiddag om 15.00 uur de sleutel van Kinderboerderij Limmel over moeten dragen aan Kinderboerderij Daalhoeve, maar dit heeft ze geweigerd, na overleg met haar advocaat. Ze wacht een reactie van de gemeente af, en is eventueel bereid tot het nemen van juridische stappen.