De klok is weg!

Gepubliceerd: 25-5-2018 15:30
Laatste update: 25-5-2018 16:10

Grote verbijstering in de binnenstad, de bekende klok op het Vrijthof is verdwenen. De standaard staat er nog wel, maar het uurwerk is foetsie.

Paniek is echter niet nodig, want zo weet de gemeente na enig onderzoek te melden; de klok is voor enkele weken in onderhoud. Ook de klok bij de bloemenstal in Wyck, op de kop van de Stationsstraat, is gedemonteerd in verband met dit onderhoud. Beide monumentale klokken bevinden zich momenteel in de werkplaats van het BAT in Sittard, daar zullen ze komende weken een groot onderhoud aan de klokken plegen. Zo zal er onder andere een satellietgestuurd uurwerk in worden geplaatst. Over twee of drie weken zullen de klokken terug op hun vertrouwde plek worden gezet. 

Beide klokken zijn al meer dan honderd jaar oud en de klok op het Vrijthof is al jaar en dag een gegeven in de stad. Iedere Maastrichtenaar heeft weleens afgesproken bij dit antieke uurwerk op de hoek van het bekende plein. Waar de Maastrichtenaren de komende weken moeten afspreken op het Vrijthof blijft natuurlijk de grote vraag.