Geld voor sloop Mariënwaard?

Gepubliceerd: 16-5-2018 12:16
Laatste update: 16-5-2018 12:20

Hoe zit het precies met de sloop van de tot drugshol verworden panden van jeugdzorginstelling Xonar aan de ? Afgelopen weekend woedde er een fikse brand, waarvoor een 37-jarige verdachte werd aangehouden en een paar uur later weer in vrijheid gesteld.

Ook de provincie roert zich nu over het met drugsspuiten en asbestresten bezaaide terrein, dat na mediapublicaties versneld met de grond gelijk gemaakt zou gaan worden.

Zo vindt het CDA dat het Limburgs parlement de druk tot sloop al lang had moeten opvoeren. Statenlid Maud Hermans heeft vernomen dat de provincie in het verleden subsidie heeft gegeven voor de sloop van de kraakpanden. Hermans wil van het provinciebestuur weten of dit inderdaad het geval is, hoeveel dit was en waarom er, ondanks die subsidie, dan niet eerder is overgegaan tot de sloop van de gebouwen aan de Mariënwaard.

Raar wordt het dan wel: de gemeente liet een paar weken geleden nog op raadsvragen weten dat Xonar voor die sloop geen geld voor zou hebben. Ondertussen laat de gemeente ook weten dat Xonar onder bestuursdwang al meerdere lasten van de gemeente ontving, en dat de organisatie hier telkens netjes aan voldeed. Wordt vervolgd.