Volleks Tejater wil 'kemedie'-traditie doorgeven

Gepubliceerd: 8-5-2018 11:27
Laatste update: 8-5-2018 12:30

Het Mestreechs Volleks Tejater wil de traditie van het 'kemediespeule' (toneelspelen) in de eigen taal doorgeven aan de volgende generatie. En daarvoor brengt het gezelschap in oktober en november 12 voorstellingen van Lomele Lies in het Theater aan het Vrijthof.

Dit in het Maastrichts bewerkte sprookje van Assepoester werd ook al in 2002 door het Volleks Tejater gespeeld.
Maar volgens regisseur Peter Noten is de nieuwe productie absoluut geen kopie van het stuk dat 16 jaar geleden werd gebracht. “Phil Dumoulin heeft nieuwe liedjes geschreven, er zijn nieuwe arrangementen voor het orkest gemaakt, het decor is anders en we hebben, naast enkele vertrouwde 'kemediante', ook heel veel nieuw en jeugdig talent in de show. Het is dus geen Lomele Lies 2.0, maar eerder Lomele Lies 2.5”.
Diegenen die in 2002 de productie bezochten zullen wellicht wel enkele succesvolle, humoristische elementen van de toenmalige regisseur Huub Noten zaliger(de vader van de huidige regisseur) herkennen.
Het Volleks Tejater mikt met de voorstelling op publiek van jong tot oud. “Het moet een voorstelling worden waar je met het hele gezin naar toe gaat” aldus Peter Noten.
De kaartverkoop voor Lomele Lies gaat komende zaterdag van start.