Mooi weer wielrenners

Gepubliceerd: 13-4-2018 14:50
Laatste update: 13-4-2018 17:30

Morgen strijken er weer honderden wielerfanaten neer in Maastricht en omgeving om de Amstel Gold Toerversie te gaan rijden, een ding is zeker: het weer hebben ze mee. Want volgens de voorspellingen zal het kwik met gemak de 20 graden aantikken.

Zuid-Limburg staat komend weekend geheel in het teken van de Amstel Gold Race. Waar velen enthousiast zijn over dit inmiddels 53-jarige evenement, is met name de Toerversie menig inwoner een doorn in het oog. Vooral in het Heuvelland is het een wirwar van omleidingen, zijn vele huizen moeilijk bereikbaar en staan in elk stukje berm auto's geparkeerd met op gezette tijden wielrenners die zich zelf omkleden.

Ook voor een aantal wielrenners zal het feest anders verlopen dan zij zullen verwachten. De politie adviseert fietseigenaren met klem hun materiaal goed in de gaten te houden en de fiets altijd op slot te zetten. Want het is verre van een geheim dat er ook dit weekend weer veel fietsendieven actief zullen zijn. In 2017 werden alleen al 18 fietsen gestolen uit een bus die op een afgesloten parkeerplaats bij een hotel stond geparkeerd. 

De heren starten overigens zondagochtend om half elf op de Markt in Maastricht, gevolgd door de dames, twintig minuten later, om tien voor elf.

Fans van Tom Dumoulin, komen helaas dit weekend niet aan hun trekken. De Maastrichtenaar heeft zich teruggetrokken op een Spaanse berg. Samen met zijn ploegmaten Louis Vervaeke en Sam Oomen traint hij in de sneeuw van de Sierra Nevada. Oefenend voor de ZOncolan en L'Alpe d'Huez.