Benefietwedstrijd voor Maastrichtse Blade Runner

Gepubliceerd: 13-4-2018 13:51
Laatste update: 13-4-2018 15:31

Het zal je maar gebeuren, je bent student, je leven loopt op rolletjes, je bent sportief en vooral goed in voetbal. Zo goed dat je er misschien wel een carrière in ziet zitten. Dan ga je op vakantie en krijg je een ongeluk dat tot gevolg heeft dat je been moet worden afgezet. Weg sportief leven, weg droom.

Het overkwam de negentienjarige Noah Mbuyama, geneeskundestudent en voetballer bij vv Scharn. In juli 2017 knalde hij in Yogyakarta, een stad in Indonesië, op een gehuurde scooter tegen een boom. De verwondingen die hij opliep resulteerde er helaas in dat zijn been moest worden geamputeerd. Noah bleef de afgelopen maanden niet stilzitten en wil zijn sportend leven voortzetten en zijn nieuwe droom, floreren op de Paralympische Spelen, verwezenlijken. Echter de aanschaf van een sportprothese en het onderhoud hieraan is enorm duur en daarom is er geld nodig. 

Oud-teamgenoten van vv Scharn hebben daarom een benefietwedstijd voor hem georganiseerd, om op die manier genoeg geld op te halen. De benefietwedstrijd is pas vanavond, maar het enthousiasme vooraf is zo groot geweest, dat de bekostiging van de sportprothese al rond is. Echter er blijft geld nodig, aldus Mbuyama, want het onderhoud van de prothese is vrij prijzig en de houdbaarheidsduur is realitief kort, dus extra geld is nooit weg. 

Vanavond zal een selectie van Scharn tegen "Team Noah" (vrienden en familie) spelen om 19.15 op een van de velden van vv Scharn, de opbrengst gaat in zijn geheel naar de sportprothese en het toekomstig onderhoud hiervan.  

Mensen die Noah willen steunen kunnen terecht op www.gofundme.com/blade-voor-noah