Bar Sphinx-gebouw en Gemeenteflat genomineerd voor lokale architectuurprijs

24-8-2019 14:49

Onder andere het nieuwe dakterras op de voormalige Sphinx-fabriek en de gerenoveerde Gemeenteflat zijn genomineerd voor de Victor de Stuersprijs, een gemeentelijke blijk van waardering voor hedendaags bouwvernuft.

Alternatief voor 11e van de 11e op Vrijthof?

24-8-2019 14:24

De Partij Veilig Maastricht wil van het gemeentebestuur weten of er op de 11e van de 11e een alternatief evenement op het Vrijthof georganiseerd mag worden. En of er in dat geval soepel met de vergunningsaanvraag kan worden omgegaan.

Recyclebedrijf Weelec gooit handdoek in de ring

24-8-2019 14:02

Het recyclebedrijf Weelec B.V. houdt eind volgende maand op te bestaan. De afgelopen jaren klaagden omwonenden veelvuldig over het bedrijf. Zo ervoeren zij geluidsoverlast en maakten zij zich bovendien zorgen over de branden die met enige regelmaat op het terrein in Heugem uitbraken.

Oppositie raad dreigt met WOB-verzoeken rond gelden zorg

24-8-2019 13:05

De oppositie in de gemeenteraad dreigt met WOB-verzoeken - officiële verzoeken om informatie op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur - als het stadsbestuur geen maximale openheid verschaft over de besteding van zorggelden gedurende de afgelopen jaren.

Diefstal loopt uit de hand: man vliegt met hoofd door autoruit

24-8-2019 11:36

In Maastricht liep vrijdagavond een zonnebrildiefstal zodanig uit de hand dat een man met zijn hoofd door de achterruit van een auto vloog. Dat laat politie Maastricht op Facebook weten.  

Mick & Henri debuteren vanmiddag bij RTV Maastricht

24-8-2019 09:18

Vanmiddag vanaf één uur een nieuw geluid bij RTV Maastricht op de radio. Stem af op 107.5FM en beluister de eerste aflevering van Mick & Henri, een vier uur durend live-programma met vrolijke praatjes en verrassende muziek. Voor iedereen die jong van geest is (of wil blijven).

Aantal vrachtvluchten MAA afgenomen

23-8-2019 15:46

De verkorting van de landingsbaan op Maastricht Aachen Airport heeft invloed op het aantal vrachtvluchten, van en naar Beek. Dat schrijft krant De Limburger. Sinds april van dit jaar is er een afname van tien procent geconstateerd.

Gemeente: geen verplichte zwemles

23-8-2019 15:39

De raadsfractie van de Partij Veilig Maastricht leek het een goed plan dat zwemles weer standaard tot het aanbod op scholen gaat behoren. Dit naar aanleiding van verhalen over jongeren die verdrinken, simpelweg omdat zij nooit zwemles hebben gehad.

CDA: vragen over communicatie speeltoestellen

23-8-2019 15:06

Een speeltoestel in de vorm van de mosasaurus de Klimrex geheten, drie nieuwe waterfonteintjes, en vanaf oktober avondverlichting voor het beeld van de engel - op de Groene Loper kan het allemaal, lijkt het. In Nazareth-noord ondertussen worden de speeltoestellen verwijderd. Tot ontsteltenis van de lokale raadsfractie van het CDA. Want die had formeel vragen over deze kwestie bij het bestuur ingediend en de gemeenteraad heeft hierop nog geen antwoord gekregen. 

Caféhouders staan terecht tijdens Wiecker Tribbenaol

23-8-2019 12:12

Eerder dit jaar maakte narrenrechtbank ‘T Wiecker Tribbenaol, een traditie in de Maastrichtse carnavalscultuur, bekend nog één keer terugkeren met een spraakmakende zaak. De vraag tot aan vandaag bleef wie er een ‘dagvaarding’ aan hun broek kregen. Die is nu beantwoord.