Verdachte van terroristische misdrijven opgepakt in Maastricht

18-7-2019 16:37

De politie heeft woensdag aan het einde van de middag in Maastricht een  27-jarige man aangehouden die wordt verdacht van terroristische misdrijven, te weten opruiing tot een terroristisch misdrijf en meewerken aan training voor terrorisme. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Nieuwe directeur voor CNME Maastricht: Anouk Viegen

18-7-2019 14:21

Het CNME Maastricht staat vanaf halverwege september onder leiding van een nieuwe directeur. Anouk Viegen is dan de vrouw die het voor het zeggen heeft bij het centrum voor natuur- en milieueducatie. Ze is de opvolger van de dan vertrekkende Lara Klaassen.

Wederom grote ophef over in gebreke blijvend servicebureau

18-7-2019 14:11

Een studentenservicebureau, dat is hetgeen Jules pretendeert te zijn. Maar over de service van deze organisatie, die bijvoorbeeld als tussenpersoon fungeert tussen student en huisbaas of woningcorporatie, is een grote groep ontevreden. Opnieuw ligt het bedrijf onder vuur.

UM-rector genomineerd voor titel 'Topvrouw van het jaar'

18-7-2019 13:30

Rianne Letschert, rector-magnificus van de Universiteit Maastricht, is een van de drie Nederlandse vrouwen die kans maken op de titel Topvrouw van het Jaar 2019. In de finale moet zij tijdens een persoonlijke presentatie de jury overtuigen dat ze de titel verdient.

MVV verrast met knap gelijkspel in oefenduel

18-7-2019 13:23

Werd er afgelopen zaterdag nog gelijkgespeeld tegen SK Lommel door MVV, een tegenstander van een gelijkwaardig niveau, de Sterrendragers boekten gisteren een knappere remise. Belgische topclub Standard Luik werd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op 3-3 gehouden.

Albert Verlinde nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MECC

18-7-2019 13:03

De leden van de Raad van Commissarissen van het MECC heben onlangs Albert Verlinde tot voorzitter gekozen. Albert Verlinde was sinds 1 september 2018 al commissaris bij het MECC en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter. Die was afgelopen voorjaar namelijk afgetreden.

Blauwalg aangetroffen bij zwemwater in Eijsden

18-7-2019 12:04

Tijdens controles, uitgevoerd door inspecteurs van Waterschap Limburg, zijn blauwalgen aangetroffen bij Dagstrand Fun Valley en Event Beach en bij zwemlocatie Camping Oosterdriessen in Eijsden. Blauwalgen kunnen bij aanraking of inname bepaalde gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom wordt geadviseerd om contact met deze wateren te vermijden.

Onrust over nachtvergunning MECC

18-7-2019 11:53

Het MECC mag het hele jaar door feesten en evenementen organiseren die tot half zes in de ochtend duren. Hiervoor is een nachtontheffing voor vijf jaar verleend door de burgemeester.

Maastricht koploper bij diefstal van voertuigen

18-7-2019 10:31

Volgens cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, het L.I.V. , zijn afgelopen half jaar in onze stad 198 auto’s, bromfietsen en motoren gestolen. Dat is het hoogste aantal van heel Limburg.

Goud voor jonge atlete van Atletiek Maastricht

18-7-2019 10:03

De 15-jarige Jaybre Wau van Atletiek Maastricht heeft een gouden medaille gewonnen op het onderdeel kogelstoten. Dat gebeurde in de Roemeense hoofdstad Boekarest, tijdens de Fisec games.