Fabrizio komt met nieuw nummer

2-4-2020 13:34

Het bewaren van sociale en daarmee fysieke afstand tot elkaar oftewel het zogenoemde social distancing, heeft invloed op bijna iedereen. Zo ook op zanger Fabrizio Fazzolari.

Bomen Beukenlaan krijgen beschermlaag bij gebrek aan schaduw

2-4-2020 12:31

De bomen in de Beukenlaan achter Station Noord hebben gisteren een ander kleurtje gekregen. Niet omdat de beheerder dit mooier vond uitzien, maar om de beuken te beschermen. Omdat dit soort bomen snel verbranden, wanneer hun bast blootgesteld wordt aan teveel zonlicht, is er een soort zonnebrand aangebracht.

Noodfonds voor UM studenten

2-4-2020 12:16

De Universiteit Maastricht start een noodfonds voor studenten die financiële problemen hebben door de coronacrisis.

Tramdossier loopt vertraging op

2-4-2020 11:10

De coronacrisis heeft ook effect op de voortgang van het tramdossier, dat nu vertraging oploopt. Door de huidige problematiek laten de onderzoeksuitkomsten aan Vlaamse zijde over de haalbaarheid van een tramlijn tussen Maastricht en Hasselt op het geplande tracé nog even op zich wachten. Medio april werden deze resultaten eigenlijk verwacht.

Geen Qmusic Duckrace 2020

1-4-2020 18:02

Dit jaar dobberen er geen badeendjes over de Jeker. De zevende editie van de Qmusic Duckrace op 28 juni is afgelast.

GGD Zuid-Limburg roept hulp vrijwilligers in voor reiniging ambulances

1-4-2020 17:44

De coronacrisis zorgt ervoor dat de mondkapjes en desinfectiemiddelen er doorheen vliegen. Bij de verscherpte hygiënemaatregelen hoort ook een grondige reiniging van alle ambulances. Om het ambulancepersoneel van GGD Zuid-Limburg (dat ook Maastricht actief is) een beetje te ontlasten zijn er vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij het reinigen van de ambulances. De GGD Zuid-Limburg doet daarom een oproep.

Maastrichtse horeca: verlenging sluiting tot 28 april zorgt voor nieuwe onzekerheden

1-4-2020 17:41

De verlenging van de maatregel waarbij cafés en restaurants tot en met 28 april zeker dicht moeten blijven, komt ook bij de Maastrichtse horeca-eigenaren niet als verrassing. RTV Maastricht deed een telefonische rondgang bij enkele ondernemers over de gevolgen van deze verlenging.

Marres heeft een ‘onzichtbare’ collectie

1-4-2020 16:34

Musea blijven voorlopig nog even dicht, maar dat betekent niet dat we niet op een andere manier van kunst kunnen genieten. Het Maastrichtse Marres biedt daarom momenteel een online tentoonstelling genaamd The Invisible Collection. Het draait bij deze ‘onzichtbare’ tentoonstelling niet om het zien van een kunstwerk, maar om het beluisteren van audiofragmenten die kunstwerken beschrijven.

PvdA stelt vragen over starterslening

1-4-2020 16:01

PvdA Maastricht stelt vragen aan het stadsbestuur over de starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een huis en de (eerste) hypotheek bij de bank. In bijna alle Limburgse gemeenten is het mogelijk om een starterslening aan te vragen, maar niet in Maastricht.

PVV: AZC als noodhospitaal?

1-4-2020 14:48

Het aantal bedden dat nodig is om de groeiende stroom corona patiënten op te vangen, blijft heel Nederland bezighouden. In Maastricht is vorige week begonnen met het ombouwen van een deel van het MECC tot ziekenboeg. Maar is dat wel genoeg, vraagt partij PVV zich af.