'Maastrichtse maat' onder vuur

4-6-2020 15:03

Vorige week stond het al op de agenda: het enorme gat van 17 miljoen in de begroting van de gemeente in het sociaal domein. Het onderzoek van bureau KPMG liet blijken dat het stadsbestuur niet in controle is, oftewel niet goed genoeg stuurt en controleert op hoeveel zorg er geleverd en uitbesteed wordt. Ook al is er sinds vorige week meer duidelijkheid over wat er anders en beter moet, dat was niet naar tevredenheid van een viertal oppositiepartijen, waardoor zij gisteren toch een motie van afkeuring indienden voor het optreden van alle vier betrokken wethouders in deze kwestie.

Rijkssubsidie voor culturele instellingen in Maastricht

4-6-2020 14:49

Diverse Maastrichtse culturele instellingen hebben een positief advies van de Raad voor Cultuur gekregen en kunnen daardoor weer de komende 4 jaar rekenen op subsidie van het rijk.

Rollatorgebruikers kunnen weer makkelijker mee met Omnibuzz

4-6-2020 14:09

De maatregelen voor het speciaal vervoer door Omnibuzz zijn zodanig versoepeld dat vanaf morgen ook gebruikers van rollators weer makkelijker mee kunnen rijden. De chauffeurs mogen namelijk de klanten namelijk weer fysiek helpen bij het in- en uitstappen en bij het omdoen van de gordel. Ook mag hij weer de bagage dragen. Zowel bij het reserveren als bij het ophalen wordt een gezondheids-check uitgevoerd en de gebruikers wordt gevraagd om een niet-medisch mondkapje te dragen. Mensen met een rolstoel mochten al met de busjes mee.

Geen vooropleiding dans meer op Bonnefantencollege

4-6-2020 10:37

Scholenkoepel LVO heeft besloten te stoppen met de vooropleiding dans op het Bonnefantencollege. Dit is te lezen op de website van de school.

Kunstwerk Bonnefantenmuseum inspireert rapper Sef

4-6-2020 08:34

Popmuzikant Yousef Gnaoui, bekend als rapper Sef van muzieknummers als Bagagedrager en Broodje Bakpao, gaat als ambassadeur van de muziekcompetitie Art Rocks een muziekstuk maken geïnspireerd door de video-installatie BLKNWS van Kahlil Joseph uit het Bonnefantenmuseum.  Met zeven kunstwerken neemt het Maastrichtse kunstmuseum  dit jaar weer deel aan de wedstrijd Art Rocks die musici uitdaagt muziek te componeren met een kunstwerk als inspiratiebron.

Toneelacademie Maastricht bezorgt kunst aan huis

3-6-2020 17:34

Geen pizza’s aan huis bezorgen, maar een heuse theatervoorstelling, weliswaar op anderhalve meter voor je deur. Lessen van de Toneelacademie Maastricht vallen door de coronacrisis weg of krijgen een online vorm. Daarom gaan zes studenten en één docent van de Maastrichtse Toneelacademie aankomende donderdag- en vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur bewoners van het Sterrenplein een uitvoering aan de deur ‘bezorgen’.

Minder vrachtvervoer vanaf Maastricht Aachen Airport

3-6-2020 12:56

Het vrachtvervoer van en naar Maastricht Aachen Airport is aanzienlijk afgenomen. Zo daalde in april dit jaar het aantal vrachtvluchten met 9,5 procent ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd.

Eerste bewoners in nieuw azc PLEM-gebouw

3-6-2020 12:50

Het nieuwe asielzoekerscentrum op de Francois de Veyestraat in de wijk Sint-Maartenspoort ontving gisteren zijn eerste 18 bewoners. Het gebouw waar in de zestiger jaren de Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij gehuisvest was, is voor zijn nieuwe functie helemaal gestript en heeft plek voor 650 mensen.

RKVVL Polaris en SCM voorlopig verder als West United

3-6-2020 10:45

RKVVL/Polaris en SCM, uit respectievelijk Malberg en Oud-Caberg, komen volgend seizoen uit onder de naam SSA West United. SSA staat voor ‘samenwerking senioren afdeling’ en is de voorloper van een algehele fusie die het seizoen erna een feit zal zijn.

Vanity Lewerissa nog een jaar extra bij Ajax

3-6-2020 10:24

De Maastrichtse voetbalster Vanity Lewerissa speelt ook komend seizoen voor Ajax. De aanvalster tekende een contract dat haar nog een jaar aan de Amsterdamse grootmacht verbindt.