Moeten we de GFT wel chippen?

16-10-2019 11:37

Aardappelschillen, klokhuizen en de uitgebloeide bos rozen, ze gaan in de GFT-bak. In Maastricht wordt deze bij laagbouw eens in de twee weken opgehaald. Woon je in een flat, dan mag je de bak elke week buiten zetten. Vanaf volgend jaar wordt dat in heel Maastricht mogelijk, dan wordt het groente- fruit en tuinafval overal wekelijks opgehaald. En dat vergt de nodige efficiëntie.

Beek kan vliegklachten niet aan

16-10-2019 11:34

Er zijn meer klachten over Maastricht Aachen Airport gemeld. Krant De Limburger meldt dat het KICL, het Klachten Informatie Centrum Luchtverkeer dat klachten door overlast van vliegtuigen in de lucht verwerkt daarom flink meer geld nodig heeft.

Bootbewoners boos over vertraging werkzaamheden

16-10-2019 11:28

Opnieuw zijn de bewoners van de woonboten aan de Stuwweg in Maastricht ontevreden over besluiten van de gemeente, zo schrijven ze aan het stadsbestuur.

Arrestatie drietal na hoteloverval

16-10-2019 11:13

Drie verdachten van een overval op een hotel aan de Wilhelminasingel, gisteravond zijn inmiddels door de politie aangehouden.

Kruisherenhotel wint prijs ‘Best Charming Hotel in Europe’

16-10-2019 11:06

Een primeur voor het Kruisherenhotel, maar ook voor Maastricht en zelfs Nederland. Het Maastrichtse hotel van Camille Oostwegel sr. is het eerste Nederlandse hotel dat de Prix Villégiature voor ‘Grand Prix Best Charming Hotel in Europe’ heeft gewonnen. Dat meldt vakblad Misset Horeca.

Zonnepanelenstrook Lanakerveld heroverwegen?

16-10-2019 10:26

Raadspartijen PvdA en SAB willen dat de gemeente het in december vorig jaar genomen besluit om een zonnepanelenstrook bij het Lanakerveld aan te leggen in heroverweging neemt. De animo om landbouwgrond aan dergelijke projecten te offeren slinkt en de voortschrijdende panelentechniek brengt andere plaatsingsvarianten in beeld.

UM: ook hoofddocent als promotor

16-10-2019 09:55

De begeleider van een wetenschapper bij de vervaardiging van een proefschrift, de zogeheten promotor, hoeft vanaf volgend jaar aan de Universiteit Maastricht niet meer per se een professor of een medewerker met een PhD te zijn: ook universitair hoofddocenten mogen die rol vervullen. Het biedt jongere en vrouwelijke medewerkers meer kansen en vermindert de werkdruk van professoren.

Dikke tweeduizend euro van STimuleringsbeurs gaat naar Maastrichtse scheikundestudent

15-10-2019 17:27

Een oud-leerling van het Porta Mosana College in Maastricht ontvangt woensdag een geldbedrag van het fonds: STimuleringsbeurs. Dat meldt krant De Limburger.

Toeristenbelasting in Maastricht: drie keer zoveel als nationaal gemiddelde

15-10-2019 17:15

Volgens een onderzoek van vakansky.nl een vakantie vergelijkingssite, dat de cijfers van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde, is de toeristenbelasting in Maastricht beduidend duurder dan gemiddeld in Nederland.

Petitie stikstofproblematiek overhandigd; boeren verlaten in goede stemming het Provinciehuis

15-10-2019 15:53

“Gebruik je boerenverstand”, dat is de leuze die de boeren vandaag gebruiken tijdens de demonstratie tegen de nieuwe regelgeving rondom het stikstofprobleem.