De carnavalsposter van RTV Maastricht: bied mee op het origineel!

Ondanks dat vastelaovend er dit jaar heel anders uitziet dan Maastricht gewend is, komt RTV Maastricht wel gewoon weer met een carnavalsposter. De stadsomroep heeft kunstenaar Famke Rousseau wederom bereid gevonden om deze te maken. De posters zijn op diverse punten te verkrijgen. Op het originele schilderij kan geboden worden.

Man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid zwarte piet-rellen

28-1-2021 10:50

De politie heeft een 28-jarige man uit Schin op Geul aangehouden naar aanleiding van de rellen rondom een zwarte pietdemonstratie van midden november. Er werd die middag onder meer vuurwerk gegooid naar twee leden van de Mobiele Eenheid en een politieman op de fiets.

Verscherpte regels op dagen afgelaste carnaval

28-1-2021 08:23

Op 14 februari had eigenlijk carnaval van start moeten gaan. Of de lockdown - die voorzien is tot en met 9 februari - op dat moment verlengd is, is nu nog niet duidelijk. Toch zijn nu al enkele regels opgesteld om carnaval op de straten zoveel mogelijk te ontmoedigen.

TEFAF Maastricht 2021 gaat door in september

27-1-2021 16:00

The European Fine Art Foundation, bij menigeen beter bekend als TEFAF, zal in september in het MECC in Maastricht plaatsvinden.

LPM stelt vragen over corona-vaccineren in Maastricht 

27-1-2021 13:03

Het moment dat Maastricht ook begint met het vaccineren van haar inwoners tegen het coronavirus komt steeds dichterbij. Tijd voor de Liberale Partij Maastricht om een brief te sturen naar het stadsbestuur met vragen over de inentingen. 

Rapport luchthaven MAA gereed: onder voorwaarden groei mogelijk

27-1-2021 12:02

Hoe kan MAA ontwikkeld worden tot een toekomstbestendige en duurzame luchthaven, waarbij een gedegen afweging gemaakt wordt tussen economische belangen en leefbaarheid? Dat was de vraag die de Provincie stelde aan adviseur Pieter van Geel. Gisteren presenteerde van Geel in zijn rapport “Op zoek naar verbinding” de onderzoeksresultaten, daaruit bleek dat de luchthaven vooral kan groeien als hinder ervan beperkt wordt.

Uitstel huurinning vastgoed verlengd

27-1-2021 11:02

Het uitstellen van huurinning voor gemeentelijk vastgoed wordt met zes maanden verlengd. Dit houdt in dat bedrijven en (maatschappelijke) organisaties die gemeentelijke panden huren uitstel krijgen voor het betalen van de huur.

Strengere regels voor reizen van en naar België

27-1-2021 10:59

De grens tussen Nederland en België is vanaf vandaag weer wat moeilijker over te steken. Toeristische reizen zijn verboden.

Verdediger Angiulli maakt seizoen af bij MVV

27-1-2021 08:59

MVV heeft de selectie uitgebreid met Manuel Angiulli. De 25-jarige Italiaanse Belg maakt het seizoen af op amateurbasis in Maastricht.

Houding wethouder ten aanzien van bodemverzakkingen Heer gehekeld

26-1-2021 15:17

De oppositie in de gemeenteraad is teleurgesteld over de houding van het college en wethouder Krabbendam ten aanzien van de gevolgen door de bouw van de Koning Willem Alexandertunnel.

Rijkssubsidie voor geluidsprojecten

26-1-2021 15:14

Er is een rijkssubsidie toegekend voor vier geluidsisolatieprojecten in Maastricht. Doel hiervan is bewoners op bepaalde plekken in de stad te beschermen tegen lawaai vanaf de aangrenzende wegen, middels bijvoorbeeld een geluidsscherm, waarvoor woningen in de Alfons Ariënsstraat in aanmerking komen.