Een ode aan het varken op het Stationsplein

23-4-2019 15:47

Een Ode aan het Varken. Het is de titel van het kunstwerk dat sinds vanmiddag te aanschouwen valt op het Stationsplein. Het immense kunstwerk heeft een boodschap: het moet voorbijgangers laten stilstaan bij het welzijn van dieren die leven in de vee-industrie.

Kerkdienst en rommelmarkt op Koningsdag

23-4-2019 13:54

Komende zaterdag, 27 april, vieren we weer de verjaardag van de koning en ook Maastricht kleurt dan even oranje.

Lossen fietsparkeervakken overlast in Helmstraat op?

23-4-2019 13:43

De fietsenoverlast in Maastricht: op diverse plekken in de stad staan tweewielers waar ze niet horen, bijvoorbeeld naast stallingen of gewoon in het wilde weg. Zo ook in de Helmstraat. Daar gaat de gemeente nu iets aan doen.

Groene Loper Run komt ook met een hele marathon

23-4-2019 13:32

Men kon al de halve marathon afleggen op het nieuwste parcours van de stad, maar vanaf 2020 kan de gemiddelde marathonrenner zijn hart ophalen. De Groene Loper Run gaat namelijk ook de marathon als mogelijke renafstand aanbieden.

Vlag stadhuis halfstok voor Sri Lanka

23-4-2019 13:27

Sinds gisteren hangt de vlag van het stadhuis in Maastricht halfstok. Halil Mermi, lid van de Senioren Partij Maastricht, initieerde deze steunbetuiging aan de slachtoffers van aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka.

Vijf nieuwe suisses voor basiliek

23-4-2019 13:16

Niet twee, niet drie, maar liefst vijf nieuwe suisses volgen de voormalige, recent overleden ordebewaker Ben Husson van de Sint Servaasbasiliek op.

Uitkomst zitonderzoek GGD

23-4-2019 10:56

We denken er vaak niet zo over na, maar we doen het toch behoorlijk vaak: zitten. Of het nu op het werk is of thuis voor de televisie.

'Overschrijdingen kosten bouw onbeheersbaar'

23-4-2019 10:51

In antwoord op vragen van de Senioren Partij Maastricht over exorbitante kostenstijgingen bij bouwprojecten antwoordt de gemeente Maastricht dat de markt 'overspannen' is. En dat steeds vaker onaangename verrassingen opduiken: van de bodemgesteldheid die anders blijkt dan gedacht tot bouwmaterialen die voor hergebruik bij nader inzien toch niet zo geschikt zijn.

MVV door met Holtby, Shermar en Deusings

23-4-2019 10:04

Hoewel er nog genoeg te behalen valt dit seizoen, kijkt MVV ook al met meer dan een schuin oog naar volgend seizoen. Want de opties in de contracten van drie spelers zijn gelicht. Dat betekent dat middenvelder Joshua Holtby, verdediger Shermar Martina en doelman Gilles Deusings ook komende voetbaljaargang in de Geusselt hun thuiswedstrijden afwerken.

Werkzaamheden bowlingbaan Boschstraat opgeschort

19-4-2019 16:13

Na aankondiging van de plannen voor een bowlingbaan in de voormalige feestzaal Festivillage aan de Boschstraat, kwam de buurt in opstand. Dat lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen; de rechter heeft namelijk vanmiddag bepaald dat de bouw van de nieuwe bowlingbaan met een prison island (escape room) en restaurant wordt stilgelegd.