Coronamis op Maria Hemelvaart

10-8-2020 15:04

15 augustus is het feest voor alle Merie’s, Maria’s en Mia’s. Maar ook voor iedereen met de naam Marijke, Mirjam, Marianne en Marjelle, Rietje, Annemarie, Mariska of Marleen. Het is dan Sainte Merie, Maria Hemelvaart of - zoals het in de katholieke kerk officieel heet - Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming. De mis in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek wordt die dag live door RTV uitgezonden.

Ook MUMC+ treft voorbereidingen voor eventuele tweede coronagolf

10-8-2020 15:01

Terwijl Nederland zucht onder de warmte van een eerste hittegolf is van die andere tweede golf - een landelijke opleving van het coronavirus - vooralsnog geen sprake. Toch houdt ook het MUMC+ net als vele andere ziekenhuizen in het land rekening met een toename van het aantal coronapatiënten. Volgens velen is die tweede golf een kwestie van tijd, maar daar denkt het MUMC+ toch wat genuanceerder over.

Maastricht Aachen Airport decor voor online muziekvoorstelling

10-8-2020 11:00

Maastricht Aachen Airport was afgelopen vrijdag het decor voor een Covid-19 project. DJ Nigel Schijven verzorgde op de luchthaven een voorstelling met een licht- en lasershow. Hij deed dit vlak voor de verkeerstoren van het vliegveld.

Toename afvaldumpingen Maastricht

7-8-2020 15:03

Houd de stad ‘sjiek en sjoen’, daartoe roept de gemeente Maastricht nogmaals op. Dagelijks haalt het stadsbeheer vierduizend kilo gedumpt afval op. Het stadsbestuur pakt, waar mogelijk, dumpers aan en deelt steeds vaker boetes uit - recentelijk zelfs zes boetes in een nacht, volgens de gemeente.

Zorgen om voortbestaan gemeenschapshuizen

7-8-2020 14:54

Het ziet er momenteel niet goed uit voor de diverse gemeenschapshuizen die onze stad rijk is. Dat stellen de fracties van Partij Veilig Maastricht, het CDA en Senioren Partij Maastricht in brieven aan het college van burgemeester en wethouders. De gemeenschapshuizen kampen met de gevolgen van de coronacrisis.

Brand bij recyclingbedrijf in Bosscherveld

7-8-2020 09:11

Er woedde een brand gisteren op het terrein van een recyclingbedrijf op Bosscherveld. Daarbij kwam flink wat rookontwikkeling vrij.

MVV-fans kiezen Alloy Agu tot grootste cultheld

6-8-2020 14:00

Voetbalweekblad Voetbal International vroeg de supportersverenigingen van alle profclubs in Nederland de drie grootste culthelden te kiezen. Die van MVV kozen voor Alloy Agu, een Nigeriaanse doelman die begin jaren negentig de kleuren van de Maastrichtse club verdedigde.

PvdA wil meer aandacht voor loden waterleidingen

6-8-2020 10:33

De Partij van de Arbeid wil van het stadsbestuur weten hoeveel gebouwen in Maastricht nog loden waterleidingen bevatten. Het gaat dan om huizen, maar ook schoolgebouwen en kinderdagverblijven die voor 1960 zijn gebouwd.

De Beyart wordt een groen wijkje voor verzorgd wonen

6-8-2020 09:50

Het vastgoed van woonzorgcentrum De Beyart is overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaren, De Broeders FIC, hebben het voormalige klooster uit 1894, verkocht aan vastgoed investeerder Secufund Investments (SFI). De nieuwe eigenaren willen er voor zorgen dat De Beyart nog meer een 'groene parel in het hart van stad' wordt.

SMV wil langer onderzoek naar rondeel

6-8-2020 09:45

Als het aan de Stichting Maastricht Vestingstad ligt, worden de metingen naar de uitbolling van het rondeel bij het stadspark nog een tijdje voortgezet. Omdat het op dit moment kurkdroog is, verwacht de stichting geen verdere beweging in de stadsmuur.