RTV Maastricht op de nostalgische toer tijdens de carnavalsdagen

20-2-2020 16:49

Carnaval, oftewel Vastelaovend, vier je natuurlijk het liefst met familie en vrienden in de stad. Maar diegenen die daartoe niet in staat zijn, door wat voor omstandigheden dan ook, kunnen afstemmen op RTV Maastricht. En daarbij wordt, naast de live uitzendingen, vooral teruggekeken met nostalgische beelden en klanken.

Verblijf in carnavalsstad Maastricht populair, maar weinig geboekt

20-2-2020 15:20

Van de vijftien steden die bekendstaan om hun grote aanbod aan carnavalsfestiviteiten, lijkt een verblijf in Maastricht het populairst. Toeristen zochten namelijk online het vaakst op Maastricht, zo blijkt uit onderzoek van HomeToGO, een zoekmachine voor vakantiewoningen. Ondanks dat feit, staat in vergelijking met andere grote steden in onze stad het grootste percentage kamers en huisjes nog leeg voor de carnavalsperiode.

Tempeleers rijden met nieuwe prinsenwagen tijdens vastelaovend

14-2-2020 14:58

Hij mag bijna de weg op: de nieuwe prinsenwagen waar stadsprins Luc d’n twiede zijn ronde door de stad mee gaat maken tijdens de Groeten Optoch en de familieoptocht tijdens de vastelaovend. In het magazijn van stadscarnavalsvereniging De Tempeleers wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe praalwagen.

Voor het 11e jaar hermeniekes in beeld en geluid

11-2-2020 16:36

Het zijn fervente carnavalsvierders, maar op dinsdag laten ze het vieren voor wat het is en nemen ze de camera's en microfoons mee op pad door de stad. Tijdens de komende carnaval is het dan ook al voor het 11e (!) jaar dat Hans Wijnands en Yvette Wijnands-Huveneers de zaate hermeniekes en sambabands in beeld en geluid proberen te vangen. Meestal het jaar daarna komen die dan uitgebreid in beeld tijdens de carnavalsprogrammering van RTV Maastricht. 

Aspergepiepers naar De Zoepkoel

6-2-2020 16:49

Het wordt een drukke carnavalszaterdag voor de Mestreechter Vastelaovends Vereiniging De Aspergepiepers. 's Avonds organiseert de ludieke club carnavalsvierders haar traditionele zitting met uitroepen van de nieuwe Aspergepiepers-prins. Maar in de ochtend gaat het hele gezelschap nog naar Venlo om daar op te treden in de Zoepkoel. Hun nieuwe lijflied 'Zèt mer door', geschreven door Patrick Jaspers, is inmiddels zo'n 1400 keer bekeken op Youtube.

Groeten Optoch weer live op tv en internet

6-2-2020 10:48

Ook dit jaar weer is het mogelijk om de Groeten Optoch vaan Mestreech over de hele wereld live te volgen. RTV Maastricht brengt zondag 23 februari vanaf 13.30 uur de beelden van deze ongetwijfeld weer 'boonte störrem' rechtstreeks op tv en internet. Dat gebeurt dit jaar vanaf de Kesselskade.

Theo Bovens wordt professor aan de NUL

4-2-2020 15:49

Tijdens de Dies Natalis van de Narren Universiteit Limburg worden gouverneur Theo Bovens en Raymond Clement geïnaugureerd tot professor aan de Narren Universiteit Limburg (NUL). 'Sjpassminister' Fer Kousen gaat op 11 februari in Theater aan het Vrijthof promoveren tot 'doctor humoris causa' en zangeres Fenna Orgajensek en entertainer Geralt van Gemert zullen hun eerste examen afleggen.

Tweede druk Maastrichtse carnavalsposter

4-2-2020 15:36

Ja hoor. Ze zijn weer voorradig. Na de presentatie van de eerste Maastrichtse carnavalsposter, een initiatief van RTV Maastricht, vlogen de eerste 3500 exemplaren binnen twee dagen de deur uit. Vandaag is de tweede druk, in een oplage van 2500 stuks, verdeeld over de diverse uitgiftepunten in de stad.

Katja Henz naar finale LVK

3-2-2020 13:44

Katja Henz is de enige Maastrichtenaar die door is naar het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) van 2020. Dat werd afgelopen zaterdag tijdens de halve finale bekend.

Carnavalsposter uitverkocht; tweede druk komt eraan!

31-1-2020 14:48

De eerste oplage van de Maastrichtse vastelaovendsposter, een initiatief van RTV Maastricht en sinds enige dagen gratis te krijgen op diverse adressen in de stad, is uitverkocht. De creatie van kunstenaar Famke Rousseau wordt online overladen met complimenten online en dat vertaalt zich in het feit dat alle 3500 gedrukte prenten inmiddels over de toonbank zijn gegaan.