Vergroot uw naamsbekendheid of werf direct potentiele klanten via RTV Maastricht.

De kracht van de lokale media!

De programma’s voor TV, radio en internet worden gemaakt door en voor inwoners uit Maastricht en omgeving. De betrokkenheid is hierdoor groot.

Door de grote mate van herkenning en interesse bij de kijkers, luisteraars en bezoekers, hebben de lokale media een grote impact als het gaat om naamsbekendheid en conversie.

“Als we écht iets te communiceren hebben voor de inwoners van Maastricht, dan schakelen we graag TV Maastricht in. Zo hebben we laatst een commercial ingezet voor het Maastrichts kookboek. TV Maastricht was ons enige communicatiemiddel. De potentiële kopers stonden de dag na de uitzending te wachten in de winkel voor de uitlevering van het boek. Dat noem ik communicatiekracht!” - Robbert Smeets, KRACHT 12

 

Kijk- en Luistercijfers

RTV Maastricht is populair onder de Maastrichtse kijkers en luisteraars. Volgens het laatste kijk- en luisteronderzoek* kijkt 36% van Maastricht minimaal 1 x per week naar TV Maastricht. Dat betekent dat een dikke 45.000 inwoners uit Maastricht dagelijks tot wekelijks naar onze programma’s kijkt. Op maandbasis zijn dit meer dan 60.000 inwoners. Naar de radio luisteren per week een aantal van 17.000 inwoners.

De website van RTV Maastricht kent een 60.000 bezoeken elke maand. Populair hierbij is de service Uitzending Gemist die een kleine 10.000 kijkers maandelijks trekt.

Facebook ** is het laatste jaar sterk gegroeid. Door onze dagelijkse plaatsing van nieuws- en actualiteitenberichten hebben we een 11.000 volgers en een weekbereik van meer dan 100.000 personen. Hiervan is 45% in de leeftijdscategorie van 18 – 45 jaar. Facebook en Twitter (4.800 volgers) zijn daarnaast ook aanjagers voor onze website.

RTV Maastricht is als merk en als omroep zeer bekend en gewaardeerd bij de inwoners van Maastricht. Liefst 97% geeft in het Kijk en Luisteronderzoek aan ons te kennen.

Uit ervaring weten wij dat naast de inwoners van Maastricht (gemeten in het Kijk en Luisteronzerzoek) ook veel inwoners van de aangrenzende gemeenten (Meerssen, Valkenburg, Eisden-Margarten en Heuvelland) naar onze programma’s kijken en luisteren. Dat is niet verwonderlijk want RTV Maastricht is de enige lokale omroep in Zuid Limburg die dagelijks nieuws en actualiteiten brengt.
 

Carnaval 2017; een kijkershit

Tijdens het komende Carnavalsseizoen besteedt RTV Maastricht veel aandacht aan het belangrijkste publieksevenement van Maastricht, namelijk Carnaval. Vanaf november 2016 tot en met eind februari zenden wij weer een groot aanbod aan Carnavalsprogramma’s uit gecombineerd via tv, radio, internet en social media. Het uitroepen van de Prins van Maastricht op zondag 29 januari brengen we live, evenals het aflaten van het Mooswief op dinsdag. En we mogen natuurlijk de Overdracht van de Macht op Carnavalszaterdag niet vergeten als we live uitzenden vanuit de Bonbonniere. De live uitzendingen worden tevens een aantal dagen herhaald. Dit biedt voor u als adverteerder uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Ons dagbereik op ons gecombineerd platform is tijdens de Carnavalsdagen meer dan 65.000 kijkers en luisteraars in Maastricht. U kunt een keuze maken uit onderstaande losse onderdelen.

 

Hoe ontvangt u ons?

Onze tv programma’s ontvangt u via:

In Maastricht: analoog kanaal 22+
In Maastricht: KPN digitaal (ook Telfort en XS4All) kanaal 1336
In Maastricht e.o.***: Ziggo digitaal kanaal 40

De programmering begint dagelijks om 19.00 uur. De programma’s met reclameblokken worden in een carrousel herhaald tot de volgende dag 15.00 uur.  Uw reclame komt dagelijks ca. 22 keer voorbij.

Radio ontvangt u via:

In Maastricht: kabel 87,5 FM
In Maastricht e.o.***: ether 107,5 FM
Via KPN digitaal (ook Telfort en XS4All) kanaal 1036
Ziggo digitaal kanaal 915

Dagbereik in Maastricht: 20.000 luisteraars

Radio biedt de mogelijkheid om met een relatief klein budget een hoge contactfrequentie te bereiken. En is ideaal om snel te kunnen inspringen op eventuele acties.

Rond de nieuwsbulletins die elk uur worden uitgezonden, zitten de reclameblokken. U kunt kiezen tussen 6 x of 10 x uitzenden per dag.

Internet

Er zijn verschillende bannermogelijkheden op www.rtvmaastricht.nl:

  • banner (468 x 60), een rechthoekige banner aan de rechterkant

  • leaderboard (728 x 90), een banner over de hele breedte bovenaan

  • rectangle (300 x 250), een bijna vierkante banner aan de rechterkant

Er is de mogelijkheid om een pre-roll te plaatsen voor de video's op de website. Deze wordt dan getoond voorafgaand aan de betreffende uitzending.

Is uw doelgroep tussen de 15 en 34 jaar? Dan is dit zeker een aanrader!

Neem voor meer informatie contact op met Mariska Reneman tel: 06-25456952 of mail naar m.reneman@rtvmaastricht.nl

* Kijk en Luisteronderzoek juni 2016, uitgevoerd door onderzoeksbureau Flycatcher te Maastricht onder inwoners van de stad Maastricht van 18 jaar en ouder, in opdracht van RTV Maastricht.

**Statistieken Facebook RTV Maastricht week 52 2016

*Ziggo digitaal is te ontvangen in Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen – Wittem, Valkenburg a/d Geul, Meerssen, Vaals, Beek, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren 
** via de Ether 107,5 in Meerssen, Bunde, Cadier en Keer, Eijsden en Lanaken (B)