Nieuws en Actualiteiten

Nieuws en Actualiteiten
Het dagelijkse nieuws- en actualiteitenmagazine van RTV Maastricht, verzorgd door een dynamisch dozijn journalisten, cameramannen en editors. Iedere werkdag een nieuwe aflevering met nieuws en achtergronden uit de stad, de buurt en de straat.

Carnaval

Carnaval
Alle programma's rondom carnaval. De uitzendingen worden tijdens de Carnavalsdagen meerdere malen herhaald.

Lopende Zaken

Lopende Zaken
In Lopende Zaken doet RTV Maastricht verslag van de verwikkelingen in en rondom de raadzaal.

Het Beleg

Het Beleg
In Het Beleg is er aandacht voor de krant van vandaag, verkeersongemakken in de stad en al het nieuws dat bij RTV Maastricht met spoed in de brievenbus terecht komt.

De ontmoeting

De ontmoeting
Een programma met bijzondere ontmoetingen. In en rond de stad. Met mensen die een verhaal te vertellen hebben.

Het Goede Doel

Het Goede Doel
Het Goede Doel is een maandelijks programma over - de titel doet het al vermoeden - de vele goede doelen die de stad rijk is. In de serie wisselen kleine en grotere initiatieven elkaar af. Mettertijd bieden ze een mooie doorsnee van de liefdadigheid onder de inwoners van Maastricht. Het Goede Doel is een samenwerkingsproject van RTV Maastricht en het Elisabeth Strouven Fonds.

Breaking Maas

Breaking Maas
Studenten van de Universiteit in Maastricht doen tweewekelijks verslag van de activiteiten in de stad, georganiseerd door en voor studenten. Vanwege de internationale oriëntering van de universiteit is de voertaal van Breaking Maas Engels.

Magazine Maastricht

Magazine Maastricht
Magazine Maastricht, kortweg Magma, is wat de naam belooft: verhalen uit de 44 buurten van Maastricht. Iedere week reportages, mooie series en vrolijke muzikale intermezzo's. Altijd met een een fijn oog voor onbekende onderstromen. Vaak verrassend, soms ontroerend, altijd interessant.

Dat kan m'n neefje ook

Dat kan m'n neefje ook
Dat kan m'n neefje ook is het kunstprogramma van RTV Maastricht, maandelijks op tv, maar met vele aftakkingen op radio en de andere (digitale) platforms van het stadsstation. Het programma biedt een overzicht van de beeldende kunst in Maastricht. Nieuwe makers, nieuwe (digitale) toepassingen, verrassende en wisselende samenwerkingsverbanden. Dat kan m'n neefje ook verslaat, stuurt en verbindt. En is helemaal van deze tijd.

Vitrien

Vitrien
Vitrien is een programma dat geheel door vrijwilligers wordt gemaakt en laat zien wat er onder Maastrichtenaren leeft.

Op weeg nao 't Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018

Op weeg nao 't Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018
In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018, op zondag 29 oktober in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Good Veurein

Good Veurein
Je hebt het Good Veurein als je het aardig voor elkaar hebt in je leven.

MVV TV

MVV TV
MVV TV: het clubmagazine van de enige Maastrichtse profvoetbalclub, wekelijks te zien bij RTV Maastricht.

Cinemastrigt

Cinemastrigt
Cinemastrigt is film, documentaire en animatie door makers uit Maastricht en directe omgeving.

Kerst en eindejaar 2017

Kerst en eindejaar 2017
Overzicht van alle programma's tijdens de feestdagen.

Via Maastricht

Via Maastricht
Via Maastricht (voorheen A2 Actueel) houdt u op de hoogte van de werkzaamheden aan en rond de tunnel op de A2. In Via Maastricht komen ook andere projecten die van invloed zijn op de bereikbaarheid van Maastricht aan de orde.

Tihange

Tihange
Tihange, De Serie is een tiendelige reeks over feiten en fabels rondom de oude kerncentrale van Tihange, een kleine zeventig kilometer van Maastricht verwijderd. De reeks wordt afgerond met een radio-, tv- en web-uitzending op zondag 25 juni, als RTV Maastricht vanaf 13.00 uur live verslag doet van de menselijke protestketting die loopt van Aken via Maastricht naar Tihange.

Bianca in de Buurt

Bianca in de Buurt

Doe- en beleefdag MUMC+

Doe- en beleefdag MUMC+

On Tour Met Jérôme Gelissen

On Tour Met Jérôme Gelissen

Diech kins miech...

Diech kins miech...
Diech kins miech... is een programma waarin oude Maastrichtse carnavalsliedjes worden gezongen door artiesten van nu. Meezingen is niet verplicht, maar gaat vanzelf... ook in de huiskamer!

Tunnelvisie

Tunnelvisie
Onder de titel Tunnelvisie gaf RTV Maastricht ruim baan aan de opening van de A2-tunnel. De bouw, de omwonenden en de makers kwamen voorbij in dagelijkse nieuwsrubriek Tunnelvisie, over rol en betekenis van de tunnel in de kunsten ging het in het vijfdelige Tunnelvisie: De Cinema, met filmdocent Jan Salden en RTV Maastrichts eigen Eugène Baak.

Mens(en)werk

Mens(en)werk

Weekend Lui

Weekend Lui
Weekend Lui is een programma met daarin aandacht voor activiteiten die in het voorgaande weekend hebben plaatsgevonden. Dit kan variëren van een braderie in Daalhof tot een optocht in De Heeg of een internationaal festival op het Vrijthof.

K.i.M.

K.i.M.
Uw oog en oor voor Kunst In Maastricht.

MosaLira TV

MosaLira TV
In MosaLira TV is te zien wat er zich dagelijks afspeelt in het leerlandschap van onderwijsstichting MosaLira in Maastricht.

Vastelaovend Vreuger

Vastelaovend Vreuger
Een 4-delige serie waarbij we gebruik maken van oude filmpjes, die gemaakt zijn door diverse Maastrichtenaren. Beelden van vastelaovend in vroegere jaren dus. Van commentaar voorzien door oud-stadsprins Willy Fey.

Kerst en eindejaar 2016

Kerst en eindejaar 2016
RTV Maastricht start de feestdagenprogrammering met een live-uitzending van de Nachtmis, op zondag 25 december vanaf 00.00 uur (en herhalingen om 08.00 en 10.00 uur).

Team Handhaven, gemeente Maastricht

Team Handhaven, gemeente Maastricht

Op weeg nao 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2017

Op weeg nao 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2017
In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2017, op zondag 6 november in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Molens in het Krijtland

Molens in het Krijtland
In het kader van het jaar van de Limburgse Molens, een nieuwe filmserie uit "Watermolens in 't Krijtland". 10 afleveringen waarin telkens een ander cultuurhistorische erfgoed wordt uitgelicht.

Maastricht Awards 2016

Maastricht Awards 2016

Quiz - Kint geer eur eige stad?

Quiz - Kint geer eur eige stad?
Kint geer eur eige stad? Dat is de naam van de TV quiz die RTV Maastricht in mei en juni 2016 op de buis brengt. Een leuke en leerzame quiz waarin de historie van onze stad centraal staat.

Ridderronde

Ridderronde

Wekelijks gesprek met het College van B&W

Wekelijks gesprek met het College van B&W
Het wekelijks gesprek met een lid van het College van B&W over zaken die in de stad leven en haar bewegen.

Lintjesregen

Lintjesregen

Raadpraat in de straat

Raadpraat in de straat
Wat speelt er allemaal in de Gemeenteraad deze maand? Wat vindt u ervan? En hoe kijken uw vertegenwoordigers in de Gemeenteraad ernaar?

Vastelaovendsleedsje 2016

Vastelaovendsleedsje 2016
Hool de maskes oet de kas, begin de pekskes mer te strieke, want d’n aonloup nao de Vastelaovend geit beginne. Vaan zaoterdag 30 oktober tot zaoterdag 7 november zeet en huurt geer ederen daag ein vaan de 7 finaliste vaan de oetverkezing vaan ‘t Vastelaovendsleedsje 2016. Ederen daag op Mestreech-FM en vaanaof 7 oor 's aovends op TV-Mestreech en op dees website.

Made in Maastricht

Made in Maastricht
De Maastricht Awards zijn dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemend Maastricht. In vijf afleveringen worden de genomineerden voor de Maastricht Award 2015 voorgesteld.

Verhalen onder de kerstboom

Verhalen onder de kerstboom
Bij het naderen van de feestdagen tegen het einde van het jaar veranderd menige inrichting van de woonkamer. Meestal ook door het plaatsen en versieren van een kerstboom. Caroline Hermans ging in deze periode op bezoek bij mensen om met hen de betekenis van Kerst en de feestdagen te bespreken onder het opzetten en optuigen van de kerstboom.

Lichting Zuid

Lichting Zuid
In Lichting Zuid worden in acht afleveringen acht leerlingen uit Zuid Limburg die in groep 8 zitten, gevolgd op hun weg naar de toekomst in de ‘FutureXpress’. Zij doen dat aan de hand van een zelfgeschreven brief aan hun eigen toekomst aan iemand die het beroep uitoefent dat zij later zelf willen uit oefenen.

Mieljaar

Mieljaar
De Tentoonstelling Mieljaar! geeft een beeld van de ontwikkeling van de stad Maastricht.

A2 Actueel

A2 Actueel
Wekelijks op woensdag en donderdag een nieuws-update over de A2 werkzaamheden in Maastricht, zoals uitgezonden op L1 in het weekend daarvoor.

Inkom 2015

Inkom 2015
Dagelijks een verslag van INKOM 2015

Zomer in het park

Zomer in het park
Op zoek naar spontane ontmoetingen in de parken van Maastricht.

Kopstukken

Kopstukken
Het programma waarin we mensen portretteren die een speciale band hebben met Maastricht.

De Agenda

De Agenda
Elke week een selectie van evenementen, exposities, films of theatervoorstellingen die de komende dagen te bezoeken zijn.

English

English