Het Beleg

In Het Beleg is er aandacht voor de krant van vandaag, verkeersongemakken in de stad en al het nieuws dat bij RTV Maastricht met spoed in de brievenbus terecht komt.

Ook de luisteraars krijgen veel aandacht in Het Beleg. Zij kunnen terecht met tips, belevenissen die ze met andere Maastrichtenaren willen delen.

Vrijdag 23 juni:

11.00u: Martijn Brouwers (jurylid Battle of Unicorns) en Gaspard Jaspars (Sjoprz)
Het Maastrichtse bedrijf Sjoprz heeft de eerste finale van ondernemers-evenement The Battle of the Unicorns gewonnen. Een vakjury bestaande uit ervaren ondernemers koos de winnaar uit 16 talentvolle ondernemers. Sjoprz is een online boodschappen-platform dat consumenten in staat stelt om onafhankelijk boodschappen te vergelijken en te beoordelen. Daarnaast heeft Sjoprz ook 'Bespaarbuddy' geintroduceerd die de voordeligste winkel voor je boodschappenlijstje toont. En die kun je dan meteen online bestellen bij de aangesloten supermarkten. 

11.20u: Robin van Hontem (LOCOtuinen)
LOCOtuinen is een zelfoogstakker in Heer. Een boer teelt het hele jaar door groente op het land, en leden kunnen er wekelijks verse groente oogsten. Daarvoor betalen zij de boer. De groente zijn allemaal biologisch. Op zaterdag 24 juni is er een open dag.

11.40u: Jolanda Kadijk (burger tegen Tihange)
Negen burgers sloten zich aan bij de lokale overheden van Maastricht, Aken en Wiltz in de strijd Tihange 2 gesloten te krijgen. Samen met de gemeentes sleepten zij onder meer de Belgische staat voor de rechter. Eén van die negen is Jolanda Kadijk uit De Heeg. Uiteraard is zij de 25ste ook van de partij bij de menselijke keten tegen Tihange.

12.10u: Roelof Kochen (festival D'Artagnan)
Eten, drinken, muziek en gezelligheid met een knipoog naar de Franse historie van de streek, dat is Festival d'Artagnan Wolder. Op zaterdag 24 juni trapt de tweede editie van het evenement om 16.00 uur af met een culinaire proeverij, waarbij met onder meer tapas, wijnen en kazen veel aandacht zal zijn voor de inwendige mens. De culinaire vooravond gaat naadloos over in een gezellige feestavond, gevolgd door ook nog een zondag met onder meer een sacramentsprocessie.

12.35u: Ad Koch (MaastrichtFietst) 
Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen op 24 en 25 juni mee aan HomeRide en HomeRun: de sponsorwielertocht en sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur fietsen ze 500 kilometer van Utrecht naar Utrecht of lopen ze 200 kilometer hard. Onze stad wordt vertegenwoordigd door Maastricht Fietst, waarvan Ad Koch teamcaptain is.

 

 

presentatie Tejo Verstappen / techniek Marco Ramakers

vind ons ook op Facebook

Laad meer