Het Beleg

In Het Beleg is er aandacht voor de krant van vandaag, verkeersongemakken in de stad en al het nieuws dat bij RTV Maastricht met spoed in de brievenbus terecht komt.

Ook de luisteraars krijgen veel aandacht in Het Beleg. Zij kunnen terecht met tips, belevenissen die ze met andere Maastrichtenaren willen delen.

Dinsdag 22 augustus:

 11.00 Estella  Kempen (muziektherapeute)  Dat muziek therapeutisch effect heeft op het menselijk lichaam en de geest wordt de laatste jaren op velerlei terreinen steeds duidelijker. Estella werkt als muziekdocente samen met onder meer mensen met een autisme. Zij ziet dagelijks de verbluffende uitwerkingen die muziek heeft op haar leerlingen. In haar Club Vibes waar ze regelmatig ook bekende muziekbands ontvangt probeert ze mensen met een (al of niet geestelijke) beperking te betrekken bij de muziekscene.

11.15 Hr Ludo Janssen (organisatie comité jeu de boules toernooi Borgharen) Het laatste weekend van augustus staat Borgharen traditiegetrouw, in het teken van jeu de boules. Op de toernooien die dan plaatsvinden komen wedstrijdspelers en amateurs uit binnen- en buitenland af. Ondanks dat het Vrijthoftoernooi niet meer bestaat is het jeu de boules in Maastricht al eeuwenlang erg populair. Waar komt dit spel eigenlijk vandaan, hoe is het ontstaan en waarom is het hier in het zuiden zo geliefd?  Hr Janssen weet van het spel en de knikkers en vertelt er alles over.   

12.15 Hr Boutylkov (secretaris Joodse Gemeente Limburg). Op woensdag 23 augustus is de officiële Herdenkingsdag van de slachtoffers van het Nazisme en Stalinisme. Hoe zit dat eigenlijk met de joodse gemeenschap in Maastricht. Wat is hun geschiedenis, hoe leefden zij in onze stad tijdens de oorlog, en wat voor interessante weetjes zijn er over de synagoge in Maastricht ? De heer Boutylkov vertelt er meer over.

12.25 Hr Fred Grünfeld (lid van het Struikelsteentjes-comité) Om de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog te herdenken zijn in Maastricht zgn.struikelsteentjes geplaatst voor huizen van waaruit mensen zijn gedeporteerd . Op 14 september as, dag van de bevrijding van Maastricht,  zullen er weer nieuwe worden gelegd. Hr Grünfeld legt uit waar ze gaan komen en waarom.

12.45 Esther Crombag (docente Rechtenfaculteit UM en spreekster) Deze week is de INKOM van de nieuwe studenten. Voor veel jonge mensen een nieuwe fase waaraan met veel energie en wilskracht zal moeten worden begonnen. Van wilskracht en doorzettingsvermogen weet Esther Crombag alles. Zij werd op haar 11e van de ene dag op de andere blind, begon na haar middelbare schooltijd een studie rechten aan de UM en werd er zelfs docente. In Het Beleg doet ze verslag van hoe geloven in jezelf onoverwinnelijk maakt.

 

presentatie Tejo Verstappen / techniek Marco Ramakers / Rene van Engeland

vind ons ook op Facebook

Laad meer