Vacature Hoofd Techniek

Vacature Hoofd Techniek Radio & TV / ICT specialist

Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het technisch beheer van de broadcastprocessen voor de diverse televisie- en radioprogramma`s en internettoepassingen. Je werkt onder de directe verantwoordelijkheid van de directie en adviseert deze ook over aan te schaffen technische middelen bij vervanging en/of bij modernisering/innovatie.

Als Hoofd Techniek ben je gedreven en gemotiveerd, heb je geen 9-5 mentaliteit, werk je bij voorkeur in teamverband en ben je oplossingsgericht ingesteld. Dienstverband minimaal 0,6 fte.
De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die met name ervaring heeft in de ICT sector en die zich van daaruit heeft ontwikkeld (of wil ontwikkelen) tot allround AV specialist. Het hebben van kennis en ervaring met (video) encoding, opslag, playout en editing is een pré.

Je werkzaamheden omvatten onder meer:
- Aansturen van de assistent-technicus
- Het beheer en onderhoud van IT – netwerken – opslagfaciliteiten en technische middelen
- Ondersteuning van collega’s bij (het voorkomen van) technische (ICT) problemen

RTV Maastricht is de lokale publieke omroep voor de Gemeente Maastricht. Dagelijks kijken en luisteren er ca. 35.000 mensen naar de omroep. RTV Maastricht is één van de grotere lokale omroepen in Nederland. Bij RTV Maastricht zijn 11 mensen in dienst. Daarnaast is er een grote groep enthousiaste vrijwilligers die op vele manieren de omroep ondersteunen in het maken en uitzenden van de programma’s.

Heb jij ervaring in de ICT en geïnteresseerd in AV en omroeptechniek? Stuur je CV en je motivatie aan info@rtvmaastricht.nl.


Als vrijwilliger werken bij RTV Maastricht

Op dit moment werken er een 100-tal vrijwilligers bij TV Maastricht en Maastricht FM die verschillende programma’s voor hun rekening nemen, zoals “Vitrien” en “Ook Maastricht” op TV Maastricht en “Het Geluid van Maastricht”, “Proficiat” en “Aan de lopende Band” voor Maastricht FM. Met name Maastricht FM willen we laten groeien door de inbreng van betrokken vrijwilligers.

Als vrijwilliger werken bij RTV Maastricht betekent een aantal uur per week samenwerken en programma’s maken met mensen die betrokken zijn bij het tij van de stad. Iedereen zet zich 100% in om het beste resultaat te behalen, dat geldt dus ook voor jou als je bij ons komt werken. We organiseren regelmatig op maat gemaakte cursussen om je zo in contact te brengen met de kneepjes van het vak. Daarnaast wordt je begeleid door professionals die hun strepen hebben verdient in hun vakgebied. We nemen ons werk serieus, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor plezier. Sterker nog; plezier in het maken en samenwerken met elkaar beschouwen we als de belangrijkste brandstof voor een vruchtbare samenwerking.

Zo zoeken we bij Maastricht FM op korte termijn enthousiaste radiovrijwilligers die in een team verslag willen doen van het sportieve Maastricht. Denk aan een programma op zondagmiddag waarin de sportuitslagen van de plaatselijke voetbalclubs voorbij komen, gesprekken met spelers, napraten over wedstrijden en alles wat er bij hoort olp zo'n typische zondagmiddag. Ben je geïnteresseerd in techniek en/of heb je affiniteit met radiomaken, durf je het aan jouw sprotieve verhaal op een zondagmiddag te brengen op Maastricht FM stuur dan een mail naar t.verstappen@rtvmaastricht.nl Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

Ook enthousiaste mensen die misschien de microfoon schuwen, maar zich wel in willen zetten voor de net zo noodzakelijke radio techniek zijn van harte welkom!

Werken bij RTV Maastricht

Werken bij RTV Maastricht betekent werken in de dynamiek van de stad en haar inwoners. Als lokale omroep zijn we net zo veelzijdig als onze stad. Televisie en radio maken doen wij als omroep niet alleen, we doen dat vooral met de inwoners van de stad, u dus.

Als lokale omroep hebben we de ambitie om goede programma’s te maken, inhoudelijk correct en met een hoog kijk- en luistercomfort. Dat doen we met een grote groep professionals en vrijwilligers die hun expertise en creativiteit inzetten om van RTV Maastricht een bijzondere omroep te maken.