RTV Maastricht

IronMan Maastricht als Nederlands kampioenschap

De winnaars van de komende twee edities van IronMan Maastricht mogen zich tevens tot Nederlands kampioen kronen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de bond zijn het parcours, de faciliteiten en de ambiance perfect om de titelstrijd in 2018 en 2019 af te werken. De Maastrichtse versie is de lange afstand op de triatlon. De atleten zwemmen bijna vier kilometer, fietsen daarna 180 kilometer en lopen daarna nog een marathon-afstand. De vorige 3 edities in en rond Maastricht waren dusdanig succesvol dat besloten werd om het evenement ook in 2018 op de kalender te zetten met nog een intentieverklaring voor 2019 en 2020. “We zijn blij dat we de samenwerking verder kunnen uitbouwen”, aldus Björn Steinmetz, directeur van IRONMAN Europe. “De triathlonsport ontwikkelt zich snel in deze regio en daar dragen we graag aan bij.”
Rembert Groenman, directeur van de Nederlandse Triathlon Bond, verheugt zich al op die dag. “Na drie jaar intensieve samenwerking met IRONMAN Maastricht-Limburg zijn we blij dat we in 2018 en 2019 de NK-status kunnen toekennen aan dit mooie event. Het voelt goed om weer terug te zijn in de provincie die onze sport zo’n warm hart toedraagt.”
De IronMan Maastricht 2018 wordt gehouden op zondag 5 augustus.