RTV Maastricht

Groen licht: Werkzaamheden A79 kunnen doorgaan

De omvangrijke werkzaamheden aan knooppunt Kruisdonk kunnen dit weekend gewoon doorgaan. Getwijfeld werd of de weersverwachting goed genoeg was om een nieuwe asfaltlaag te kunnen leggen, maar besloten is toch door te gaan.

"Het blijft een gok, maar soms moeten we knopen doorhakken", laat een woordvoerder van projectbureau A2 Maastricht weten. "Er staan wat buien gepland, maar over het algemeen lijkt het droog genoeg te worden. We kunnen dus aan de slag."

De snelweg A79 tussen knooppunt Kruisdonk en de eerste afslag zal daardoor een weekend lang worden afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om 20:00 uur en zullen tot maandagmorgen 06:00 doorgaan. Het verkeer naar Heerlen en Aken wordt geadviseerd om te rijden via de A2 en Sittard.

Vervanging
Het asfalt op de A79-rijbaan is eerder dan verwacht toe aan vervanging. In december 2013 bracht A2 Maastricht voor de eerste keer nieuw asfalt aan, maar de winterse weersomstandigheden hebben er toe bijgedragen dat het asfalt niet overal optimaal is. Met name lage temperaturen en veel neerslag kunnen daarvoor zorgen.